Boomverzorging

Boomverzorging

Voor boomverzorging ben je bij TuinID Bremer aan het juiste adres. Bomen horen bij onze omgeving. Zij bepalen het straatbeeld en geven ons zuurstof. Bomen dienen dan ook goed onderhouden te worden. Onder boomverzorging valt onder andere het bomen snoeien, bomen kappen, maar ook het planten of verplaatsen van bomen valt onder boomverzorging. Tevens wordt tijdens de boomverzorging de boom gecontroleerd op ziektes en plagen. Zowel particulieren, als bedrijven nemen contact met ons op voor de verzorging van bomen. En wanneer je TuinID Bremer voor deze klus inhuurt, wordt ook het afvoeren van het materiaal geheel verzorgd.

Bomen laten snoeien

Voor de gezondheid van de boom is het belangrijk om op juiste momenten de boom te laten snoeien. Uiteraard dient dit op een juiste wijze te gedaan te worden. Verkeerd snoeien kan vervelende gevolgen voor de boom hebben. Scheefgroei kan optreden, maar ook is een verkeerd gesnoeide boom meer vatbaar voor ziektes en plagen.

Een ander reden voor het snoeien van bomen, betreft de grootte van de boom. Is de boom te groot voor de achtertuin, neemt hij teveel ruimte in beslag of houdt hij teveel zonlicht tegen? Ook dan is snoeien een goede optie. Door het toppen van de boom, blijft de boom zijn huidige formaat behouden en past hij perfect in je tuin.

Ook wanneer een boom voor onveilige situaties zorgt, bijvoorbeeld na stormschade, is het verstandig de boom tijdig te snoeien. Afgebroken takken, dode takken en laaghangende takken worden door ons op professionele wijze gesnoeid. Onze boomverzorgers hebben ruime ervaring op het gebied van snoeien en boomverzorging. Tevens beschikken zij over specialistisch materiaal, zodat de boom op juiste en veilige wijze gesnoeid kan worden.

Boomverzorging

Bomen laten verwijderen

Wanneer tijdens de boomverzorging blijkt dat de boom ziek is of een plaag heeft, proberen we deze uiteraard te bestrijden. Echter in sommige gevallen is dit niet mogelijk. De boom zal verwijderd moeten worden. Dankzij onze kennis op het gebied van boomverzorging, kunnen we je hierin uitstekend adviseren. Bomen rooien of bomen vellen, wij helpen je bij de keuze. Bij het rooien van de boom, wordt de boom in zijn geheel verwijderd. Ook de boomwortels worden verwijderd. Dat gebeurt met een stobbenfrees. Je hebt dan geen boomstronk meer in de tuin en kunt deze grond voor andere doeleinden gebruiken. Bij het bomen vellen, laten we de boomstronk staan. De tuin wordt niet omgespit, dus minimale overlast.

Uiteraard zijn er ook andere redenen wat je tot de beslissing van het verwijderen van de boom brengen:

  • de boom is te groot voor de tuin
  • de boom heeft stormschade en is te zwaar beschadigd
  • de boom vormt een gevaar voor zijn omgeving
  • er is een ander bestemmingsplan voor de plek waar de boom staat

In deze gevallen neem je contact op met TuinID Bremer. Op professionele wijze wordt de boom voor je verwijderd.

De boom weer in topconditie door boomverzorging van TuinID Bremer

Ook je boom in goede conditie houden? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor boomverzorging. Voor zowel grote of kleine klussen staan we voor je klaar. Wij komen graag bij je langs om de situatie te bekijken en beoordelen en zorgen ervoor dat je boom weer in topconditie komt!

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Wil je ook een nieuwe tuin laten aanleggen of onderhouden? Neem contact met ons op.

Vrijblijvend offerte aanvragen