Haag snoeien

Haag snoeien

Steeds vaker kiezen we voor een mooie groene haag als afscheiding. Uiteraard willen we deze mooi strak houden. De haag snoeien is dan erg belangrijk. Een haag snoeien is een specialistisch werkje dat je graag aan de hovenier overlaat. Met een ruime ervaring op het gebied van tuinieren en hagen snoeien is hoveniersbedrijf TuinID Bremer een goede keus op het gebied van het snoeien van de haag. Onze hovenier heeft de beschikking over het juiste, specialistische materiaal, de kennis op het gebied van snoeien en dankzij zijn ervaring weet hij van je haag een mooi strak geheel te maken.

Een heg geeft uitstraling aan je tuin

Een volle, groene haag zorgt voor een goede afscheiding tussen jouw tuin en die van de buren. Tevens straalt een mooie, strakke haag rust uit. Om de heg mooi groen, vol en strak te krijgen, dient deze goed onderhoud te krijgen. Daar hoort het snoeien van de haag ook bij. De meest voorkomende hagen zijn beukenhagen, hagen van buxus, laurier, taxus of coniferen. Deze zorgen altijd voor een mooie groen omlijsting van je tuin. Het snoeien ervan is echter vakwerk. Uiteraard kun je dit zelf proberen, maar hagen snoeien vanuit de losse hand is vaak moeilijk. Je kunt er dan voor kiezen om met een touwtje de rechte snoeilijn aan te geven. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je haag te laten snoeien door de hoveniers van TuinID Bremer. Het snoeien van de haag is belangrijk om de haag in model te houden. Zonder snoeien zal hij niet alleen de hoogte ingaan, maar ook in de breedte uitzetten. De heg wordt te breed en gunt omliggende beplanting minder ruimte. Ook zonlicht gaat hij tegenhouden en andere beplanting van je tuin ontwikkelt zich minder goed. Regelmatig de haag snoeien levert dus niet alleen een strakke haag, maar is ook belangrijk om de rest van de tuin mooi te houden.

Haag snoeien

Een haag snoeien met milieuvriendelijk en geluidsarm gereedschap

Wanneer de hovenier van TuinID Bremer de haag snoeit, maakt hij gebruik van milieuvriendelijk en geluidsarm tuingereedschap. Dit tuingereedschap werkt met een accu en er is dus geen elektriciteit nodig. Ook wanneer je niet thuis bent, kan onze hovenier dus aan de slag. Daarnaast is het gereedschap geluidsarm. Vaak brengt het snoeien veel lawaai met zich mee. Telefoontjes dienen uitgesteld te worden en een rustig gesprek is niet mogelijk. Het geluidsarm werken is dan ook erg mooi meegenomen voor jou en je omgeving. Je kunt rustig doorgaan met de dagelijkse bezigheden, zonder het lawaai op de achtergrond. Bijkomend voordeel van de haag laten snoeien door de hovenier, is dat hij het snoeiafval voor je opruimt en de tuin weer netjes achterlaat.

Geluidsarm tuingereedschap

Wanneer de haag snoeien

De beste tijd voor het snoeien van de haag is mei/juni en augustus/september. Aan het einde van het voorjaar is het groen uitgegroeid en zijn de jonge scheuten al wat steviger geworden. De uitgegroeide scheuten kunnen dan dus weggesnoeid worden. Je kunt ook langer wachten met het snoeien van je haag. Dan volstaat één snoeibeurt vaak. Wat het beste is voor jouw haag, hangt uiteraard ook af van de soort haag en de situatie. Wil je weten wat het beste is voor jouw haag? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren je graag op het gebied van snoeien en kunnen je hierbij op weg helpen.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Wil je ook een nieuwe tuin laten aanleggen of onderhouden? Neem contact met ons op.

Vrijblijvend offerte aanvragen