Organische bemesting

Organisch bemesten

De beplanting in je tuin heeft naast water en licht ook voedingsstoffen nodig om goed te groeien. Door een natuurlijk proces van restmateriaal van het groen dat verwerkt wordt door het bodemleven, komen de voedingsstoffen vanzelf in de bodem. Wanneer wij in de tuin aan het werk zijn, verwijderen we rotte planten, onkruid en afgevallen balderen. Zo wordt de natuurlijke cyclus verstoord en raakt de grond uitgeput. Dan is het goed om je tuin extra te bemesten.

TuinID Bremer werkt met organische meststoffen. Dat is milieuvriendelijk en duurzaam. 100% natuurlijke organische meststoffen worden door het bodemleven omgezet tot opneembare voeding voor de beplanting. Onze hoveniers kiezen bewust voor deze milieuvriendelijke en duurzame manier van bemesten. Niet alleen vanwege het positieve effect op het milieu, maar ook omdat organische bemesting een positief effect heeft op het omliggende bodemleven van de beplanting.

Organische meststoffen of kunstmest

Kunstmeststoffen worden op kunstmatige wijze gefabriceerd. Ze hebben vaak een hoog zoutgehalte, wat niet gunstig is voor het bodemleven. Tevens is kunstmest niet bevorderlijk voor het milieu rondom de wortel van de plant. Daarnaast zijn kunstmeststoffen vaak makkelijk oplosbaar in water, waardoor de voedingsstoffen in onjuiste verhoudingen snel beschikbaar komen. Een te snelle groei met een verhoogde vatbaarheid voor ziekten en plagen kan het gevolg zijn.

Organische meststoffen hebben deze nadelen niet. De voedingsstoffen worden weliswaar minder snel opgenomen door de beplanting, maar het bodemleven en de bodemstructuur worden er wel beter van.

Organisch bemesten

Wanneer bemesten

In het voorjaar beginnen planten zich weer te ontwikkelen. Hierbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken en bemesten is een goed hulpmiddel. In de zomer zal het groeiproces weer wat vertragen om in het najaar stil te vallen. In de herfst en winter is bemesting dan ook niet nodig. De planten zijn in rust en hoeven niet bij gevoed te worden.

Voor het gazon gelden andere uitgangspunten. Het onderhoud van het gazon is erg belangrijk wanneer je het hele jaar door wilt genieten van je groene grasmat. Bemesting is daar een onderdeel van. TuinID Bremer kiest voor organische bemesting, ook voor het gazon. Het gazon bemesten kun je het hele jaar door doen. In het voorjaar krijgt het gazon een hogere hoeveelheid organische meststoffen en in de zomer en najaar nog een speciale behandeling. Meer weten over gazononderhoud? Neem contact met ons op.

Voordelen organisch bemesten

Ecologisch groenbeheer of biologisch tuinieren heeft verschillende voordelen. Niet alleen is het beter voor het milieu om organische meststoffen te gebruiken, ook voor de planten en het bodemleven levert het verschillende voordelen op:

  • natuurlijke processen worden niet verstoord
  • niet alleen de planten, maar ook het bodemleven wordt gevoed met de 100% natuurlijke meststoffen
  • er ontstaat een rijk bodemleven
  • organisch bemesten leidt tot preventieve gewasbescherming
  • planten en gewassen zijn beter bestand tegen ziektes, plagen en gebreken
  • overbemesting is niet mogelijk
Een rijk bodemleven met organische bemesting

Duurzaam tuinieren met organische mest van Innogreen

De hovenier van TuinID Bremer maakt voor het bemesten gebruik van de organische meststoffen van het merk Innogreen. De organische meststoffen van dit merk zijn van hoge kwaliteit en speciaal ontwikkeld voor de professionele sector. Innogreen bestaat uit een milieuvriendelijk en veilig mengsel dat specifiek aansluit bij de toepassing waarvoor het gebruikt wordt. Door het gebruik van organische meststoffen, zorgt TuinID Bremer ervoor dat je tuin weer netjes en verzorgd erbij ligt. Het bodemleven verbetert en de planten en struiken in je tuin zijn beter bestand tegen ziekten, plagen en gebreken. Organisch bemesten levert dus vele voordelen. Meer weten over organische of biologische bemesting of over het ecologische tuinbeleid van TuinID Bremer? Neem dan contact met ons op. Onze hovenier staat je graag te woord.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Wil je ook een nieuwe tuin laten aanleggen of onderhouden? Neem contact met ons op.

Vrijblijvend offerte aanvragen