Gazononderhoud

Gazononderhoud

Een mooie groene grasmat waar de buren jaloers op zijn, dat wil toch iedereen? Een mooi groen gazon geeft de tuin uitstraling en steekt mooi af tegen de bloeiende bloemen en planten in de tuin. Daarnaast straalt een groene grasmat rust en vooral ruimte uit. Een mooi groen gazon komt niet vanzelf. Er zijn verschillende stappen die genomen dienen te worden om tot dit mooie gazon te komen. TuinID Bremer weet dat. Na vele grasmatten te hebben aangelegd, weten onze hoveniers precies waarop zij moeten letten en wat er dient te gebeuren om tot het gewenste resultaat te komen. Je kunt bij ons dan ook terecht voor gazonaanleg, gazononderhoud en gazon maaien. Maar ook wanneer je problemen hebt met het gazon, neem je contact met ons op.

Gazon aanleg

De snelste manier om een groene grasmat te creëren is het aanleggen van het gazon met graszoden. Binnen enkele weken kan er vaak al op gelopen of gespeeld worden. Daarnaast start je met een gazon dat onkruidvrij is en wordt het gazon netjes gelegd door onze ervaren hovenier.

Voor aanvang van de aanleg van het gazon, dient het oude gras verwijderd te worden. Onze hovenier beschikt over specialistisch tuingereedschap wat het verwijderen van het oude gazon vergemakkelijkt. Op deze manier kunnen wij snel en efficiënt werken en de graszoden er vlot inleggen. Na het verwijderen van de oude grasmat, zullen we de grond frezen indien nodig. De grond wordt geëgaliseerd en daarna worden de graszoden erop gelegd. Nadat alle zoden gelegd zijn, worden ze aangerold en uiteraard voorzien van water. Na enkele weken kan het gazon in gebruik genomen worden. Uiteraard zal onze hovenier je van advies en begeleiding voorzien, zodat je optimaal van je nieuwe grasmat kunt genieten. Je behoudt je gazon mooi groen met goed gazon onderhoud.


Gazon aanleg

Gazon beluchten

Om verdichting van het gazon tegen te gaan is het beluchten van het gazon ook een belangrijk onderdeel van gazon onderhoud. Door gaten in de grond van het gazon te prikken, kan lucht de grond binnendringen. De wortels van het gazon hebben lucht nodig om voedingsstoffen en water beter op te kunnen nemen. Wanneer er verdichting plaats vindt, als gronddeeltjes te dicht op elkaar gedrukt worden, gaat het gras snel achteruit. De kans op te natte gazons wordt groter, omdat het regenwater bij nat weer aan het oppervlakte blijft staan en niet weg kan zakken. Tijdens het gazononderhoud wordt door de hovenier van TuinID Bremer bekeken of het gras belucht dient te worden. Indien dat het geval is, beschikt onze hovenier over een beluchtingsmachine waarmee het gazon behandeld wordt.

Gazon verticuteren

Een ander onderdeel van het gazononderhoud is het verticuteren van het gazon. Door je gazon te verticuteren, haal je de dichte laag van mos en dood gras weg uit het gazon. TuinID Bremer gebruikt hiervoor een verticuteermachine. Doordat wij zelf over het juiste materiaal beschikken voor het verticuteren van het gras, zijn wij niet afhankelijk van andere partijen en kunnen zij snel en efficiënt te werk gaan. Binnen korte tijd is je gazon netjes geverticuteerd. Water wordt weer met gemak opgenomen door de grond en ook licht en lucht bereiken de bodem weer. Het verticuteren van het gazon hoeft maximaal twee keer per jaar te gebeuren. De eerste keer in het voorjaar en eventueel een tweede keer in het najaar. Na het verticuteren dient het gazon goed bemest te worden, zodat het gras goed kan groeien. Met het beste onderhoud van het gazon geniet je van een mooi, strak gazon.

Gazon bemesten

Het bemesten van het gazon valt onder gazononderhoud. TuinID Bremer werkt met organische meststoffen. Organisch bemesten levert voor zowel het bodemleven, als voor het gazon meer voordelen ten opzichte van kunstmest. De organische meststoffen worden geleidelijk aan door het bodemleven omgezet in voedingsstoffen voor het gazon, overbemesting is dus niet mogelijk en je verbetert tevens de bodem van het gazon. Het gazon dient in het groeiseizoen meerdere malen bemest te worden. Onvoldoende bemesting leidt tot kale plekken in het gras, onkruidgroei en mos. Advies nodig over het bemesten van het gazon of gazon onderhoud? Onze hovenier kan je precies vertellen wat goed voor jouw gazon is.

Gazon onderhoud

Gras maaien

Nu het gras de optimale condities heeft, kan het gaan groeien. Uiteraard wil je het gras niet te lang hebben en dien je het gras te maaien. Een groot gazon of niet in staat om zelf het gras te maaien? Laat het gras maaien dan over aan onze hovenier. TuinID Bremer is gespecialiseerd in gazononderhoud en het gazon maaien hoort daar uiteraard bij. Lang gras laat minder licht door en geeft nieuwe, jonge grassprieten weinig kans om zich te ontwikkelen. Door het gras kort te houden, krijg je een mooie gazon met goede dichtheid.

Problemen met het gazon

Ondervind je problemen met het gazon? Schakel dan tijdig een gazononderhoud specialist in. Wellicht kunnen wij je van dienst zijn bij het oplossen van het probleem, zodat het niet direct nodig is om een nieuw gazon aan te leggen. Gazonproblemen die we vaker zien zijn:

  • kale of bruine plekken in het gazon
  • te nat gazon
  • onkruid in het gazon
  • mosgroei in het gazon
  • schimmels in het gazon

Tijdens het gazononderhoud constateren we het gazonprobleem. Vaak kunnen we deze gazonproblemen prima oplossen. Is het gazon echter nodig aan vervangen toe? Ook dan helpen we je daar graag mee.

TuinID Bremer voor een mooi, groen gazon

Om er zeker van te zijn dat je gazon mooi groen en vol blijft, is gazononderhoud een belangrijk onderdeel van de verzorging van je gras. Om het gazon mooi groen te houden en zonder problemen, is het een verstandig idee om hiervoor een specialist in te huren. TuinID Bremer verzorgt je gazon op basis van een onderhoudscontract bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks, of op basis van afroep. Meer weten over TuinID Bremer en gazononderhoud? Neem contact met ons op, we staan je graag te woord!

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Wil je ook een nieuwe tuin laten aanleggen of onderhouden? Neem contact met ons op.

Vrijblijvend offerte aanvragen