Onderhoudsvriendelijke tuin aanleggen

Onderhoudsvriendelijke tuin aanleggen

Het is de droom van veel mensen, een prachtige tuin die geen tot zeer weinig onderhoud behoeft. TuinID Bremer kan een onderhoudsvriendelijke tuin aanleggen. Samen met jou kijkt TuinID Bremer naar de mogelijkheden die de ruimte biedt. Door de beschikbare ruimte slim in te delen, gebruik te maken van de beplanting van Covergreen en te kiezen voor bestrating die weinig onderhoud behoefd is het vervolgens mogelijk om ervoor te zorgen dat jouw tuin geheel onderhoudsvriendelijk is. Wil jij een onderhoudsvriendelijke tuin laten aanleggen? Jarenlange ervaring en een diepgewortelde passie voor ons vak zorgen maken TuinID Bremer hét adres voor al uw tuinaanleg!

Waarom een onderhoudsvriendelijke tuin?

Een onderhoudsvriendelijke tuin aan laten leggen is een goede oplossing voor iedereen bij wie het aan de tijd ontbreekt om in de tuin aan het werk te gaan, maar die op vrije momenten wel graag wil genieten van een prachtige tuin. Daarnaast is een onderhoudsvrije tuin een aanrader voor alle mensen die geen groene vingers hebben, of om wat voor reden dan ook zelf het tuinonderhoud niet uit kunnen voeren. Door te kiezen voor een onderhoudsarme tuin wordt het tuinonderhoud beperkt tot het uiterste minimum. Wil je ook de kleine onderhoudswerkzaamheden, zoals het winterklaar of zomerklaar maken van jouw tuin, liever niet uitvoeren? Door het laatste tuinonderhoud van jouw onderhoudsvriendelijke tuin uit te besteden aan TuinID Bremer weet je zeker dat jouw tuin voor jou geheel onderhoudsvrij is. Wij zorgen ervoor dat jouw tuin klaar is voor elk seizoen.

Waarom een onderhoudsvriendelijke tuin laten aanleggen

Wat is een onderhoudsarme tuin?

Een onderhoudsvriendelijke tuin aan laten leggen begint al bij het tuinontwerp. Het is belangrijk om te kiezen voor een combinatie van bestrating en ondergrond die onkruid geen tot weinig kans geeft en die niet gevoelig is voor groene aanslag. Onkruid en groene aanslag zijn daarnaast grotendeels te voorkomen door de tegels en de voegen te behandelen met speciale materialen. Een ander belangrijk onderdeel van de onderhoudsvriendelijke tuin is de beplanting. Door ervoor te zorgen dat de beplanting in uw tuin dicht is, is er voor onkruid geen ruimte. Een goed hulpmiddel hierbij zijn de bodembedekkers van Covergreen. De hoge dichtheid van Covergreen zorgt ervoor dat uw tuin prachtig groen is, zonder dat onkruid een kans krijgt. Ook een onderhoudsvriendelijke tuin kan een gazon hebben. Door te kiezen voor kunstgras hoeft het gazon nooit gemaaid te worden. Liever een echt gazon? Door uw gazononderhoud uit te besteden aan TuinID Bremer zorgen wij ervoor dat jouw gazon er altijd prachtig bijligt en kan jij zorgeloos genieten van een stralend gazon.

Waarom de hele tuin bestraten geen goed idee is

Zoals eerder genoemd betekent een onderhoudsvriendelijke tuin niet per se dat de hele tuin bestraat hoeft te worden. De tuin volledig bestraten is juist sterk af te raden. Volledige bestrating kan voor grote wateroverlast zorgen, in zowel jouw tuin als de tuin van de buren. Daarnaast zijn volledig bestraatte tuinen zeer gevoelig voor groene aanslag en is er op warme dagen geen verkoelende plek te vinden. Beplanting zorgt voor schaduw en verkoeling. Een ander nadeel van een volledig bestraatte tuin is dat het een tuin heel saai maakt en dat het snel verwaarloost. De tegels kunnen verkleuren en verzakken na verloop van tijd. Door ervoor te zorgen dat het straatwerk en de beplanting goed in verhouding blijven met elkaar bereik je op de meest natuurlijke wijze een prachtige, onderhoudsarme tuin.

Een onderhoudsvriendelijke tuin laten aanleggen met Covergreen

Ook een tuin die zoveel mogelijk onderhoudsvrij is, kan bloeiend groen bevatten. Door gebruik te maken van de bodembedekkers van Covergreen is uw tuin stralend groen zonder dat daar veel onderhoud bij komt kijken. De bodembedekkers van Covergreen zijn te verkrijgen in allerlei verschillende soorten en maten. Zo zijn er bodembedekkers met witte bloemen, roze bodembedekkers, bodembedekkers zonder bloemen en winterharde bodembedekkers. Welke bodembedekkers de beste keuze voor jou zijn, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. TuinID Bremer adviseert je graag bij het maken van een keuze!

Covergreen bodembedekker met bloemen
Covergreen bodembedekker zonder bloemen
Covergreen
Covergreen bodembedekker


Onderhoudsarme tuin aanleggen

Vanuit jarenlange ervaring op het gebied van tuinen kunnen wij jou garanderen dat wij gericht en vakkundig te werk gaan. Wij hechten veel waarde aan hoge kwaliteit en werken daarom alleen met de allerbeste materialen, zoals Covergreen. Bij TuinID Bremer staan jouw wensen centraal. Voordat wij te werk gaan worden er duidelijke afspraken gemaakt. Zo weten beide partijen waar ze aan toe zijn. Laat jouw onderhoudsvriendelijke tuin aanleggen door TuinID Bremer. Zo ben je gegarandeerd van een prachtige, onderhoudsarme tuin.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Wil je ook een nieuwe tuin laten aanleggen of onderhouden? Neem contact met ons op.

Vrijblijvend offerte aanvragen