Gazon laten aanleggen

Gazon aanleggen

Het gras bij de buren is altijd groener, behalve als je de hovenier van TuinID Bremer zijn werk laat doen! Het gazon is een echte blikvanger van de tuin. Rust ruimte en een prachtig decor voor bloemen en planten creëer je met een mooi groen gazon. Een gazon aanleggen is een specialistisch werkje, dat je graag aan de vakman overlaat. TuinID Bremer heeft veel ervaring op het gebied van gras aanleggen. Wij leggen je gazon op professionele wijze aan en binnen een dag heb je een mooie groene grasmat liggen in je tuin.

Gazon aanleggen met graszoden

Wanneer je direct wilt genieten van groen gras, kies je voor de aanleg van gras met graszoden. Het oude gras, indien aanwezig, wordt door ons verwijderd. Daarna controleren we de grond. De grond wordt los gefreesd en geëgaliseerd. We bemesten de ondergrond met organische meststoffen alvorens we de graszoden leggen. We gaan er nog een keer met de gazonwals overheen en daarna kan het gras besproeid worden. Al na enkele weken kun je het gras betreden.

Kwaliteit staat voorop bij TuinID Bremer. De graszoden die wij leggen zijn dan ook van uitstekende kwaliteit. Je hebt direct mooi groen gras wanneer je voor de aanleg van gazon met graszoden kiest. Tevens is de grasmat onkruidvrij en al binnen enkele weken te gebruiken. 

Gazon fresen

Voordelen van graszoden laten leggen

Dat je direct uitzicht hebt op een groene grasmat is slechts één van de vele voordelen van de aanleg van gazon met graszoden. De aanleg van graszoden is niet alleen snel, maar geeft ook andere voordelen:

  • het gras is al binnen enkele weken na aanleg betreed baar
  • het gras start onkruidvrij
  • het onderhoud van graszoden is redelijk eenvoudig
  • graszoden kunnen het hele jaar door gelegd worden (met uitzondering van de vorstperiode)
  • graszoden worden snel en vakkundig gelegd door TuinID Bremer
  • het oude gras wordt netjes door ons afgevoerd, zodat je hier geen hinder van ondervindt

Gras inzaaien

Een andere manier om een nieuw gazon te laten aanleggen is door graszaad in te zaaien. Ook wanneer je kiest voor een grasmat van graszaad, is de aanleg hiervan geen probleem voor TuinID Bremer. Er zijn verschillende graszaad soorten verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan speelgazon, siergazon of schaduwgazon. De beste zaaimomenten zijn in het voorjaar of in de nazomer. De nazomer is hierbij het meest ideaal. De nachten zijn langer, warmer en vochtiger dan in het voorjaar, zodat het graszaad snel en gelijkmatig ontkiemt. Ook is de kiemperiode van onkruid in deze tijd minder gunstig. In het voorjaar heb je kans dar door de ontkieming van onkruid, jonge grassprieten verstikken en niet kunnen groeien. Een gazon inzaaien start op dezelfde wijze als een gazon aanleggen met graszoden. Het oude gazon wordt verwijderd, las gefreesd en geëgaliseerd. Uiteraard wordt de grond getest op voedingswaarde en bemest. Na het inzaaien harken we het graszaad licht in en wordt het goed nat gehouden. Wanneer de grassprieten hoger zijn dan 8 tot 10 cm, kun je het voor de eerste keer maaien.

Gras inzaaien

TuinID Bremer werkt met kwalitatieve producten. Ook ons graszaad is van hoge kwaliteit. Voor de bemesting van het gras, kiezen wij organische meststoffen. Deze worden gelijkmatig opgenomen door de bodem. Je gebruikt er dus nooit teveel van. Daarnaast is organisch bemesten ook beter voor het bodemleven en het milieu.

Een mooi gazon onderhouden

Wanneer je het gazon hebt laten leggen, is het belangrijk dat je het goed onderhoudt. Je wilt uiteraard lang van het groene gras kunnen genieten. Bij de aanleg van gazon door de hoveniers van TuinID Bremer, geven wij je uiteraard uitstekend advies op het gebied van gazononderhoud. Bij het onderhoud van je gazon kun je denken aan het verticuteren, het bemesten, het besproeien, maar ook het maaien van het gras. Heb je hulp nodig bij het onderhoud van het gazon? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Wil je ook een nieuwe tuin laten aanleggen of onderhouden? Neem contact met ons op.

Vrijblijvend offerte aanvragen