Fruitbomen snoeien

Fruitbomen snoeien

Om elk jaar zoveel mogelijk vruchten van je fruitboom te genereren van een zo goed mogelijke kwaliteit, is het verstandig de fruitboom te snoeien. Het snoeien van een fruitboom is een vak apart en verdient een professionele en deskundige aanpak. Fruitbomen snoeien laat je dan ook over aan TuinID Bremer. Wij weten waaraan een goede snoei dient te voldoen en kunnen u zo een goede vruchtopbrengst van uitstekende kwaliteit garanderen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Waarom snoeien we fruitbomen?

Het snoeien van fruitbomen heeft verschillende redenen. Zo wil je uiteraard profiteren van een zo groot mogelijke vruchtopbrengst van een uitstekende kwaliteit en wil je dat de fruitboom er mooi vol uitziet. Maar fruitbomen snoeien heeft meer voordelen:

  • De gezondheid van je fruitboom optimaal houden. Door het snoeien van dood hout uit de boom, verklein je de kans op infecties en plagen van de fruitboom
  • De gewenste vorm van de fruitboom naleven. Door de boom te snoeien, behoud je of verkrijg je de gewenste vorm van de fruitboom.
  • Bij oudere bomen neemt de vruchtproductie af. Door het snoeien wordt de productie weer bevorderd.

Wanneer fruitbomen snoeien?

Het mooiste moment om de fruitbomen te laten snoeien is in het najaar of in de winter buiten de vorstperiode om. De bomen zijn dan in rust en zo heeft de hovenier van TuinID Bremer het beste zicht op wat er gesnoeid dient te worden. Het snoeien van fruitbomen is onderhoudssnoei. Dode takken en probleem takken worden eruit gesnoeid. De jonge takken krijgen op deze manier ook voldoende licht en je geniet in het voorjaar weer van een mooie, volle boom met een goede vruchtopbrengst. Bij het snoeien van de fruitbomen wordt altijd gekeken naar de fruitsoort, de leeftijd en de staat van de boom. Aan de hand hiervan wordt de juiste snoei bepaald. Dankzij deze snoei op maat, krijgt jouw fruitboom de juiste snoei en de mooiste volle kruin.

Fruitbomen laten snoeien

De fruitbomen laten snoeien door TuinID Bremer

Wanneer je ervoor kiest om je fruitbomen te laten snoeien door de hovenier van TuinID Bremer, kies je voor kwaliteit. Voordat wij met het snoeien van de fruitboom van start gaan, komen we bij je langs om de fruitboom te bekijken. Aan de hand van de leeftijd, de staat en natuurlijk de fruitsoort bepalen we de beste snoeitechniek. Bomen toppen, bomen knotten of de reguliere snoei zijn slechts enkele snoeitechnieken die we kunnen toepassen. Daarnaast maken wij gebruik van geluidsarm en milieuvriendelijk snoeigereedschap. Je hebt geen last vervelende benzinedampen of geluidsoverlast. Je merkt haast niet dat wij met de fruitbomen bezig zijn!

Ook de fruitbomen in je tuin door ons laten snoeien? Neem dan contact met ons op. We staan je graag te woord, luisteren naar je wensen, komen bij je langs en maken een passende offerte op maat.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Wil je ook een nieuwe tuin laten aanleggen of onderhouden? Neem contact met ons op.

Vrijblijvend offerte aanvragen